Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Dogodki

K nam lahko pridete tudi po znanje: prirejamo strokovna srečanja na aktualne IT teme.

22. LANCom strokovno posvetovanje

Datum dogodka: Torek, 18. oktober 2016, 09:00
Rok za prijavo: Sreda, 12. oktober 2016

Mesec oktober se približuje, kar pomeni, da je čas, da vas povabimo na 22. LANCom strokovno posvetovanje, ki bo letos potekalo 18. in 19. oktobra 2016, v že vsem znanem hotelu Planja na Rogli.


Vabimo vas na že 22. strokovno posvetovanje podjetja LANCom, kjer se bomo v strokovnem delu posvetili novostim v informatiki in sistemski integraciji, ki jih je prineslo leto 2016. IT strokovnjaki iz podjetja LANCom in iz partnerskih podjetij kot so HPE, HP, Symantec, Lenovo, Pošta Slovenije, Hitachi, Commvault, Avtera, D-link in drugi, pa bodo predstavili raznolike omrežne, oblačne, strežniške, namizne, programske in še kakšne druge rešitve.

Seveda pa bomo večer tradicionalni zaključili z večernim druženjem, ki bo tokrat odeto v mehiške barve, zvoke in okuse.

Posvetovanje je namenjeno poslovnim partnerjem podjetja LANCom oz. vsem, ki se z informacijsko tehnologijo ukvarjajo na svojem delovnem mestu. Letos smo poslali osebna in neprenosljiva vabila, zato lahko do programa in prijavnice dostopate le z geslom, ki smo vam ga poslali v povabilu.

Mi že nestrpno odštevamo dneve do 18. oktobra! Pa vi?


Dodatne informacije

Za kakršnekoli druge informacije nas lahko kontaktirate na naslov: ana.tersek@lancom.si ali na telefon 02/33 00 312 in z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Opisi predavanj

Vzpostavitev storitve e-identitete in ustvarjanja kvalificiranih elektronskih podpisov na daljavo

V prispevku bo predstavljena vzpostavitev storitve elektronske identitete fizične ali pravne osebe v skladu z zahtevami Uredbe eIDAS (t.j. postopka izdaje kvalificiranega potrdila POŠTA®CA in uporabe sredstva e-identifikacije visoke ravni zanesljivosti ter registracije uporabnikove e-identitete v določeno uporabniško spletno dostopno storitev/rešitev) in uporaba nove storitve ustvarjanja kvalificiranih elektronskih podpisov na daljavo. Storitev dopolnjuje manjkajočo vezel na področju uvajanja "privzeto digitalnega" poslovanja predvsem na mobilnih napravah (tablicah in pametnih telefonih).

Povezane varnostne rešitve za optimalno zaščito - Fortinet Security Fabric - Dejan Topić, sistemski inženir (LANCom) in Bojan Lepenik, Vodja projektov sistemskih rešitev (LANCom)

Vloga omrežja v današnji poslovni strategiji je bolj pomembna kot kadarkoli in zagotavljanje hitrosti ter hkrati tudi varnosti omrežja je kritično za uspeh podjetja.

Fortinet je podjetje z varnostnimi rešitvami za omrežja, uporabniške naprave, aplikacije, podatkovne centre, oblačno infrastrukturo in kontrolo uporabniškega dostopa, ki so načrtovane za skupno delovanje kot enotni kolaboracijski varnostni sistem (Security Fabric). Fortinet omogoča vzpostavitev enotne in zmogljive varnostne rešitve, ki bo varovala vaše celotno omrežno infrastrukturo od uporabniških naprav do vaših sistemov in storitev v oblaku.

Varni omrežni dostop v času mobilnih naprav - HPE Aruba Clearpass – Bojan Lepenik, Vodja projektov sistemskih rešitev (LANCom) in Dejan Topić, sistemski inženir (LANCom)

HPE Aruba Clearpass rešuje varnostne izzive današnjih modernih digitalnih delovnih okolij, ki uporabljajo žična in brezžična omrežja različnih proizvajalcev.

Predstavljena rešitev omogoča pregled nad napravami in uporabniki v vašem omrežju, kontrolo dostopnih politik ter avtomatizacijo priključitve novih uporabnikov in naprav. Prikazali bomo uporabo rešitve za implementacijo varnih, zanesljivih in kontroliranih brezžičnih omrežij za goste in zaposlene.

Nepogrešljive funkcionalnosti orodja Veeam Backup and Replication v9 ter prihajajoče novosti v verziji 9.5 – Tadej Muršak, sistemski inženir (LANCom)

Pregled nepogrešljivih funkcij, kot so Veeam proxy, scale-out repository, U-AIR, Veeam explorerji in drugo.

Pregled rešitev v Informatiki – Saša Pipenbaher, Vodja oddelka informacijskih rešitev (LANCom)

Predstavitev portfolija rešitev oddelka informacijskih rešitev. 

SKIS – Vodenje tečajev in oglaševanje (Digital Signage) – Martin Hren, Vodja razvoja informacijskih rešitev (LANCom) in Uroš Martinšek, Vodja šole (Šola smučanja Rogla)

Spletna rešitev za vodenje urnika tečajev z digitalnim oglaševanjem, tiskanjem kart in mobilno aplikacijo.

PIS/PAS – samodejno zvočno obveščanje potnikov - Tomislav Slamar, IT razvijalec (LANCom), Damjan Velkovski, IT razvijalec (LANCom)

Predstavitev novosti produkta LANCom PIS.

Poslovni izzivi za IT – Andrej Gorenjšček, HPE Vodja programskih rešitev (HPE)

CIO v podjetju ima zahtevno nalogo, saj mora v današnjem hitrem poslovnem svetu , odgovoriti tako na zahteve poslovnega sveta, kot na zahteve, ki jih postavlja IT okolje, kar je večkrat nemogoče uskladiti. V HPE smo si zadali nalogo, da mora biti IT okolje sposobno zadovoljiti obe zahtevi.

IoT, BYOD; NAC; MDM… kaj vam pravzaprav prinašajo ti pojmi in kako jih obvladati z HPE Aruba Networkingom – Igor Grčić, HPE ESE Sales Manager (HPE)**

Globalno se je IT drastično spremenil, in po veliko pretečenega časa, so se vse te spremembe začele dogajati tudi na naših manjših tržiščih. Kako odgovoriti na vse te nove trende in potrebe uporabnikov, in zakaj lahko Hewlett Packard Enterprise šele zdaj z novimi produkti in rešitvami iz Aruba Network ponudbe odgovori na vse te izzive – lahko izveste na tem predavanju.

HPE Hyper Converged rešitve in upravljanje – Boštjan Dolinar, HPE Svetovalec za poslovno kritične sisteme (HPE)

HPE Hyper Converged sistemi predstavljajo idealno rešitev konvergirane virtualizirane infrastrukture. Rešitve, ki skupaj z upravljalskim orodjem OneView poenostavijo sodobno in kompleksno IT okolje.

HPE rešitve za shranjevanje podatkov, rešitve brez meja – Tomislav Kelava, HPE Svetovalec za poslovno kritične sisteme (HPE)

Novosti na področju diskovnih sistemov: nekaj novega, nekaj posodobljenega, nekaj drugacnega, …

Hewlett Packard Enterprise nadaljuje svojo vizijo da postane igralec številka ena na svetovnem trgu diskovnih sistemov. Tehnološka dovršenost, zanesljivost, inovativnost in razvoj so naša vodila..

Pregled najnovejših HPE rešitev za varovanje podatkov – Matej Kovačič, HPE Svetovalec za programske rešitve (HPE)

Predstavitev celovitega nabora HPE rešitev za obvladovanje življenjskega cikla strukturiranih ter ne-strukturiranih podatkov ter rešitev za varnostno arhiviranje strežnikov, virtualnih okolij ter delovnih mest.

A3 in HP- mit ali resnica –  Nataša Kelšin, Printing Account Manager for CEP in HP (HP)

Tiskanje, paperless office, pa vendar še vedno tiskamo. Ja, HP je Poznan po A4 formatu, pri A3 pa vsi raje pogledamo na drugo stran mavrice. Kaj pa naši uporabniki – so zadovoljni s tem, da si morajo za vsako napravo zapomniti kako moramo ravnati z njimi. Kaj pa če vam povemo, da bomo v letu 2017 imeli korenite spremembe v A3 segmentu in da boste končno lahko posegali po zalo zanimivih A3 HP napravah. Želite slišati kaj to zares pomeni? Obeta se vam zanimivo predavanje. Kaj pa če je vse res?

HP Slice – Zamislite si novo namizno izkušnjo – Tomaž Podlipnik, East and South Europe BNB Lead and Adriatic Category Manager HP Inc. PS (HP)

Na novo si zamislite vse nove tehnologije -> jih na novo prilagodite podjetjim, z namenom  posodobiti delovno mesto, kjer ni ovir za produktivnost, navdih in izmejavo idej. Delovno mesto, katerega HP imenuje pisarna prihodnosti.

Symantec Internet Security Threat Report – Davor Kodrnja, Regional Sales Manager South Eastern Europe (Symantec)**

Letno Symantec poročilo o Cyberspace grožnjah.

Stay Ahead of Advanced Threats with Symantec Intelligent Endpoint – Davor Perat, ‎Senior Technology Consultant at Symantec (Symantec)**

Kaj so napredne grožnje in kako jih zaustaviti.

Lenovo v data centru – Matjaž Dernovšek, sr.solution sales rep x86/servers (Lenovo Slovenija)

Lenovo pomaga odkleniti potencial podatkovnih centrov. Spoznajte široko paleto produktov in rešitev, ki podjetjem prinašajo večjo vrednost, poenostavljajo upravljanje IT okolij ter predstavljajo zanesljive temelje infrastrukture podatkovnih centrov.

Iz zaprašenih sob do naprednih, kognitivnih rešitev za arhiviranje in obdelavo vsebin – Aleš Gros, Senior Software Architect (IBM) in Jasmina Golob, Key Account Manager (IBM) 

Pod pojmom arhiv si večina ljudi predstavlja odmaknjene, zaprašene, temne sobe, kjer se nalaga kup takih in drugačnih dokumentov. Iskanje informacij v njem je velikokrat izziv. Marsikdo se je že podal na pot digitalizacije arhivov in brezpapirnega poslovanja, druge ta pot še čaka. Danes poleg že usklajenih smernic dodaten vzvod na urejeno spremljanje in hranjenje vsebin  predstavlja tudi evropska regulativa GDPR (General Data Protection Regulation).

V predavanju bo predstavljena kratka pot in vizija IBM-a ter celosten pogled na brezpapirno poslovanje, zajem, hranjenje in upravljanje dokumentov ter arhivov.

Digitalna transformacija in oblačna infrastruktura – Igor Kosem, Area Manager Adriatic (Hitachi)

Vsa podjetja danes preoblikujejo svoje poslovne procese in uvajajo poslovne modele, ki bodo prinašali prihodek v novi digitalni eri. Pri Hitachiju mislimo, da je pot do uspešne digitalne transformacije preko podatkov. Potrebno je preoblikovati obstoječo infrastrukturo tako, da bo možno podatke upravljati, jih ščititi in združiti v podatkovno jezero, ki je osnova za vse vrste mobilnih pristopov in analitiko. Na ta način smo prešli v oblačno infrastrukturo, ki omogoča agilnost in je osnova za uspeh podjetja v prihodnosti.

Commvault – solution for data and information management – Aleksandar Antić, Territory Account Manager SEE Region (Commvault)*

6th time in a row Commvault is leader in Gartner MQ for Enterprise Backup software, but besides the backup of servers infrastructure, Commvault software is having advanced features for “Disaster Recovery”, backup of workstations, archiving of emails, Sharepoint and files, as well as compliance and e-discovery features. There’s plenty of the functionalities allowing software to be used in “As-a-Service” or “Cloud” type of environments.

Presentation will cover foundation of Commvault software (hardware independence, one software for multiple functionalities), but it will also cover some of the latest updates (like support for additional hypervisors, native access etc).

BIXOLON Printing Innovations – Gabriel Kim, Junior Sales Manager (BIXOLON Europe GmbH)*

As the parameters of printing continue to evolve through technology, legislation & consumer expectations, discover how BIXOLON brings innovation to the printing market through its sophisticated range of Mobile, POS and Label printing solutions. Explore how BIXOLON is developing the industry into what you see today.

Switching and Wireless update – Miro Delić, Product Manager (D-Link)**

Predstavitev novosti omrežnih stikal in Wi-Fi opreme.

ZJN-3: NOVOSTI NA PODROČJU JAVNEGA NAROČANJA – Uroš Škufca, izvršni direktor (Praetor)

Z aprilom 2016 je začel veljati nov Zakon o javnem naročanju (ZJN-3), ki korenito spreminja nekatere institute javnega naročanja, kar vpliva tudi na področje nabav IT opreme in storitev. Tako imamo po novem samo en zakon tako za klasično kot tudi za infrastrukturno področje. Novosti so tudi na področju vpogledov v dokumentacijo o oddanem naročilu, kjer lahko po novem ponudniki vpogledajo tudi v tehnične specifikacije predmeta javnega naročila, kar do sedaj ni bilo pravilo, zakon pa po novem ponudbe označuje zgolj kot (ne)dopustne. Prav tako se obetajo novosti na podlagi meril, saj za področje svetovalnih storitev in storitev računalniškega programiranja po novem cena ne sme biti edino merilo. Novo je tudi postopno uvajanje elektronske oddaje ponudb ter univerzalni obrazec ESPD, ki naj bi nadomestil vse ostale izjave v zvezi s priznanjem sposobnosti ponudnikov. Predmet predavanja bo tako oris poglavitnih novosti, s poudarkom na področju javnih naročil s področja informacijskih tehnologij.

 

*Predavanje bo v angleškem jeziku
**Predavanje bo v hrvaškem jeziku

Sponzorji

Glavni sponzor

 

Srednji sponzorji

                                         

 

         

 

        

 

            

 

                  

 

                 

 

 

 

Mali sponzorji

          

        

Program posvetovanja

Torek, 18.oktober

9.00-10.00 REGISTRACIJA UDELEŽENCEV
10.00-11.00 SLOVESNA OTVORITEV
  Uvodni nagovor: Albert Teichman
  Pozdravni nagovor: Iztok Klančnik
  LANCom - usmerjeni v prihodnost: Miha Jurgec
  Vzpostavitev storitve e-identitete in ustvarjanja kvalificiranih elektronskih podpisov na daljavo - Damijan Poš (Pošta Slovenije)
11.00-11.20 Coffee Break
  dvorana
Ciudad de México
dvorana
Cancún
dvorana
Acapulco
11.30-12.00 Povezane varnostne rešitve za optimalno zaščito - Fortinet Security Fabric - Dejan Topić & Bojan Lepenik (LANCom) Poslovni izzivi za IT - Andrej Gorenjšček (HPE) Pregled rešitev v Informatiki - Saša Pipenbaher (LANCom)
12.10-12.40 Varni omrežni dostop v času mobilnih naprav - HPE Aruba Clearpass - Bojan Lepenik & Dejan Topić (LANCom) Pregled najnovejših HPE rešitev za varovanje podatkov - Matej Kovačič (HPE) BIXOLON Printing Innovations - Gabriel Kim (BIXOLON)*
12.50-13.20 Lenovo v data centru - Matjaž Dernovšek (Lenovo) Switching and Wireless update - Miro Delić (D-Link)** PIS/PAS-samodejno zvočno obveščanje potnikov - Tomislav Slamar & Damjan Velkovski (LANCom)
13.30-15.00 Kosilo
15.00-15.30 Velika dvorana:
Okrogla miza na temo Green IT z dr. Janezom Potočnikom, nekdanjim evropskim komisarjem za okolje, mag. Darjo Murkovič Žigart, direktorico Sektorja za informatiko Pošte Slovenije in Boštjanom Kosijem, direktorjem prodaje pri podjetju Hewlett Packard Enterprise, operated by Selectium
15.40-16.10 Stay Ahead of Advanced Threats with Symantec Intelligent Endpoint - Davor Perat (Symantec)** Digitalna transformacija in oblačna infrastruktura - Igor Kosem (Hitachi) SKIS - Vodenje tečajev in oglaševanje ((Digital Signage) - Martin Hren (LANCom) & Uroš Martinšek (Šola smučanja Rogla)
16.20-16.50 Symantec Internet Security Threat Report - Davor Kodrnja (Symantec)** HPE Hyper Converged rešitve in upravljanje - Boštjan Dolinar (HPE) HP Slice - Zamislite si novo namizno izkušnjo - Janez Rajter (HP)
17.00-17.30   Mexican Beer & Hot Sauce Taste Show
(degustacija mehiških piv in pekočih omakic)
17.30-18.00 Nepogrešljive funkcionalnosti orodja Veeam Backup and Replication v9 ter prihajajoče novosti v verziji 9.5 - Tadej Muršak (LANCom) IoT, BYOD; NAC; MDM… kaj vam pravzaprav prinašajo ti pojmi in kako jih obvladati z HPE Aruba Networkingom - Igor Grčić (HPE)** Iz zaprašenih sob do naprednih, kognitivnih rešitev za arhiviranje in obdelavo vsebin - Aleš Gros & Jasmina Golob (IBM)
18.10-18.40 Commvault - solution for data and information management - Aleksandar Antić (Commvault)* HPE rešitve za shranjevanje podatkov, rešitve brez meja - Tomislav Kelava (HPE) A3 in HP- mit ali resnica - Nataša Kelšin (HP)
18.45-19.00   Nagradno žrebanje
19.00-19.30   Siesta (čas za kratek počitek ali druženje)
19.30-21.00   Večerja
21.00-    Otvoritev večernega dela z Mariači in plesalkami
22.00-    LANCom Fiesta
       
* Predavanje v angleščini    
** Predavanje v hrvaščini    

 

Sreda, 19.oktober

8.00-10.00   Poslovni zajtrk
10.00-12.00   Delavnica z mag. Urošem Škufco, Praetor: ZJN-3: NOVOSTI NA PODROČJU JAVNEGA NAROČANJA

Gradivo

50_bixolon printing innovations.pdf
[ 50_bixolon printing innovations.pdf | 1.92 MB ]
50_commvault-solution for data and information management.pdf
[ 50_commvault-solution for data and information management.pdf | 3.28 MB ]
50_digitalna transformacija in oblačna infrastruktura.pdf
[ 50_digitalna transformacija in oblačna infrastruktura.pdf | 5.84 MB ]
50_hpe hyper converged rešitve in upravljanje.pdf
[ 50_hpe hyper converged rešitve in upravljanje.pdf | 2.12 MB ]
50_iz zaprašenih sob do naprednih, kognitivnih rešitev za arhiviranje in obdelavo vsebin.pdf
[ 50_iz zaprašenih sob do naprednih, kognitivnih rešitev za arhiviranje in obdelavo vsebin.pdf | 3.74 MB ]
50_nepogrešljive funkcionalnosti orodja veeam backup and replication v9.pdf
[ 50_nepogrešljive funkcionalnosti orodja veeam backup and replication v9.pdf | 1.27 MB ]
50_pis-pas - samodejno zvočno obveščanje potnikov.pdf
[ 50_pis-pas - samodejno zvočno obveščanje potnikov.pdf | 524.34 kB ]
50_povezane varnostne rešitve za optimalno zaščito - fortinet security fabr....pdf
[ 50_povezane varnostne rešitve za optimalno zaščito - fortinet security fabr....pdf | 1.01 MB ]
50_povezane varnostne rešitve za optimalno zaščito - fortinet security fabr..._.pdf
[ 50_povezane varnostne rešitve za optimalno zaščito - fortinet security fabr..._.pdf | 1.01 MB ]
50_pregled najnovejših hpe rešitev za varovanje podatkov.pdf
[ 50_pregled najnovejših hpe rešitev za varovanje podatkov.pdf | 1.17 MB ]
50_pregled rešitev v informatiki.pdf
[ 50_pregled rešitev v informatiki.pdf | 2.74 MB ]
50_skis - vodenje tečajev in oglaševanje (digital signage).pdf
[ 50_skis - vodenje tečajev in oglaševanje (digital signage).pdf | 793.46 kB ]
50_stay ahead of advanced threats with symantec intelligent endpoint.pdf
[ 50_stay ahead of advanced threats with symantec intelligent endpoint.pdf | 2.86 MB ]
50_symantec internet security threat report.pdf
[ 50_symantec internet security threat report.pdf | 6.47 MB ]
50_uros skufca zjn-3.pdf
[ 50_uros skufca zjn-3.pdf | 993.84 kB ]
50_varni omrežni dostop v času mobilnih naprav.pdf
[ 50_varni omrežni dostop v času mobilnih naprav.pdf | 3.35 MB ]
50_vzpostavitev storitve e- identitete in ustvarjanja kvalificiranih el. podpisov na daljavo.pdf
[ 50_vzpostavitev storitve e- identitete in ustvarjanja kvalificiranih el. podpisov na daljavo.pdf | 1.19 MB ]
PrijavnicaPrijave niso več mogoče. Hvala za razumevanje.

Seznam Dogodkov

04

Apr

IFS - ERP modernega časa

Prijave do: 30.03.2017 / Cena: brezplačno

14

Mar

Nadzor IT infrastrukture in omrežnega prometa

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

18

Okt

22. LANCom strokovno posvetovanje

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

24

Maj

USTAVIMO CRYPTO VIRUSE in drugo zlonamerno kodo

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

07

Apr

Izberite zanesljivo varovanje podatkov – Commvault

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

07

Okt

21. LANCom strokovno posvetovanje

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

21

Apr

26

Mar

20

Nov

Canon for Business

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

14

Okt

20. strokovno posvetovanje

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

22

Maj

Nova generacija diskovnih polj za nove čase

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

23

Apr

Varno poslovanje - vedno in povsod

Dogodek je zaključen / Cena: brezplačno

320
480
768
960
1200