None

Tor

Na trgu je nova brezplačna programska oprema, ki omogoča anonimno komunikacijo. Tor usmerja vaš spletni promet preko brezplačnega, volonterskega prekrivnega omrežja, ki ga tvori več tisoč relejev. Tako se prepreči, da bi en rele vedel od kod prihaja originalno sporočilo in kam je to namenjeno. Tor ne kriptira podatkov med pošiljateljem in prejemnikom (za kriptiranje obstajajo druge rešitve, kot je recimo https).Osnovni princip, na katerem temelji Tor, je leta 1990 razvil Ameriški vojaški raziskovalni laboratorij, izboljšan pa je bil s strani Agencije za napredne obrambne analize ZDA (DARPA) leta 1997. 
 

Zakaj potrebujemo Tor

Z uporabo Tora se zaščitite pred internetnim nadzorom oziroma analizo vašega prometa. Poznavanje vira in cilja vašega spletnega prometa omogoča, da se lahko spremlja vaše vedenje in interese (spletne trgovine se na primer pogosto ozirajo na demografske podatke in uporabljajo cenovno diskriminacijo na podlagi vaše države). Prav tako pa se lahko uporabi za sklepanje, kdo se s kom pogovarja znotraj komercialnega omrežja


Anonimnost na spletu 

Tor ne more rešiti vseh težav z anonimnostjo. Osredotoča se le na varovanje prenosa podatkov. Če ne želite, da mesta, ki jih obiščete, vidijo vaše identifikacijske podatke, morate uporabljati programsko opremo za podporo specifičnih protokolov. Na primer, med brskanjem po spletu lahko uporabite Tor Browser, da zadržite nekaj informacij o konfiguraciji vašega računalnika.


Tor Browser 7.0 in delovanje piškotkov

Brskalnik Tor je zasnovan na odprti kodi brskalnika Firefox 52 ESR in beleži samo sejne piškotke. Slednji se izbrišejo vedno znova, ko uporabnik zapre brskalnik, lahko pa se izbrišejo tudi ročno, in sicer tako, da uporabnik klikne "Nova identiteta" v meniju zelene čebule. 
 Prenos Tor Browser 7.0

Tor Browser je na voljo za operacijske sisteme:
  • Microsoft Windows: Windows 10, 8, 7, Vista in XP
  • Apple OS X: OS X (10.9+)
  • Linux: Linux (64-Bit/23-Bit)
  • Android

>>ŽELIM PRENESTI BRSKALNIK TOR BROWSER 7.0<<
Vir: