None
V petek, 2. februarja 2018, smo na LANComu gostili strokovnjake iz podjetij SOFTERGEE, HPE, Lenovo in LANCom, ki so nam predstavili novosti na področju sistemske integracije. 

Kaj je SDS/HCI in kako bo to pomagalo vam?

SDS (Software Defined Storage) je virtualizirani diskovni sistem, ki temelji na x86 strežnikih. Sestavljajo ga kontrolne in diskovne enote. V primerjavi s klasičnim SAN sistemom, kjer je vse podvojeno v izogib zaustavitvi SDS prevideva, da se zaustavitev lahko zgodi. Branjenje v takšnih situacijah je v večjem številu aktivnih kopij (vsaj 3). Poleg velike varnosti SDS prinaša tudi do 70% nižjo ceno ob enakih performansah.

HCI (Hyper Converged Infrastructure) je polna "SW defined" infrastruktura, ki virtualizira vse elemente klasične strojne opreme. HCI vključuje virtualizirane aplikacijske strežnike, virtualiziran diskovni sistem in mrežo.

Program

 
8.30 REGISTRACIJA S POGOSTITVIJO
9.00 LANCom Cold data SDS 
Odložite svoje podatke na varno tretjo lokacijo. 1 TB podatkov že za 18€ / mesec v najvarnejšem data centru v Sloveniji. 
- Matjaž Brumec (LANCom)

Prezentacija

9.20 Pohitrite z obstoječo diskovno infrastrukturo z DataCore
Imate starejše diskovne sisteme še v uporabi, zraven pa uporabljate še NAS. Pohitite delovanje in centrano upravljanje z Datacore.
- Aleš Simončič (Lenovo)

Prezentacija

9.40 Nov pristop k diskovnim sistemom s SUSE SDS
CEPH storage, ki je ekvivalent SAN sistemom omogoča skalabilnost in cenejše nadgradnje v bodočnosti. 1 PB prostora po zmerni ceni.
- Tomaž Borštnar (SOFTERGEE)

Prezentacija

10.00 Simplivity - preprosto, kompletno, skalabilno okolje
Celovita rešitev, ki na enem mestu rešuje izzive aplikacij, virtualizacije, diskovnega sistema in backup na standardni x86 arhitekturi.
- Boštjan Dolinar (HPE)

Prezentacija

10.30 Nutanix - doba komplicirane in drage opreme je preteklost
Spoznajte primer implementacije Exhange za 10.000 uporabnikov na Lenovo Nutanix.
- Aleš Simončič (Lenovo)