None
Tokratni članek smo namenili vsem, ki so del programerskega sveta in uživajo v razvoju. Pravijo, da je informacijska tehnologija živa stvar, to pa tudi pomeni, da se s časom zelo hitro spreminja. Veliki del tega pozitivnega spreminjanja predstavljajo programerji in programerke, še posebej tisti, ki so zelo motivirani in navdahnjeni za izboljšanje svojega dela.

Neskončni izzivi za razvijalce

Uspešni programerji morajo biti na tekočem z vsemi sodobnimi tehnologijami, se vedno izboljševati ter izpopolnjevati svoje veščine in znanje. Da bi to dosegli, morajo biti povsem predani temu, kar počnejo.

Kako lahko izboljšamo svoje delo?

Uspešno združevanje mladosti in izkušenj je ključno. Tukaj je le nekaj od milijonov nasvetov, ki bodo, vsaj po mojem mnenju, pomagali pri razvoju mladih programerjev, tudi kasneje, ko bodo ti že na višjem položaju.
 
1 Rešite težave na pravi način in se izogibajte le začasnim rešitvam.
2 Zapišite svojo kodo v rednih intervalih in jo zaženite vsaj enkrat na dva dni. Ne imejte veliko neodločenih kod v svojem domačem okolju. Nikoli ne veste, kdaj se bo sistem podrl.
3 Eksternalizirajte vse svoje statične spremenljivke. To vam bo prišlo prav, ko boste poskušali lokalizirati svojo programsko opremo.
4 Sprejmite skupno kodo vaše ekipe. Uporabite jo!
5 Ko ste v dvomih, vedno vprašajte. Nikoli ne veste, kaj vedo drugi člani vaše ekipe. Nikoli ne podcenjujte nikogar! 
6 Preden zapišete dejansko kodo, zapišite psevdo kodo oz. ključne podatke na papir. S tem boste prihranili veliko časa.
7 Nikoli ne podcenjujte pomembnosti berljivosti kode. Vaša koda je vaša predstavitev. Zapišite kodo z imeni spremenljivk in funkcij, ki imajo nek pomen. Sledite kodnemu standardu in kodo pravilno vstavite. Kodna organizacija bo vrednost vašega dela zvišala na visok nivo.
8 Naj vedno nekdo pregleda vašo kodo. Saj veste, več glav več ve. 
9 Bodite odprti za kritike vaše kode. Le tako boste postajali pri svojem delu boljši, pogumnejši in z več izkušnjami.
10 Ne zapišite kode, ki je ne boste potrebovali, saj boste odgovorni, da jo obdržite.
11 Vsaka dobra organizacija ima rada in tudi nagradi zvestega člana ekipe. Ne zapustite dobrega podjetja ali ekipe zgolj zaradi boljše plače. Denar bo že prišel. Dobrih šefov in ekip pa ne boste našli povsod.
12 Naj plača ne bo ključni faktor za izbiro vaše službe. Pridobivanje novih izkušenj, veščin, dobro počutje, prijetno okolje in vaša ekipa, je pomembnejše od česarkoli drugega.

In še za konec:

Bodite dovzetni za novo znanje in se ne bojte naučiti novih tehnologij. Pojdite iz svoje cone udobja, le tako boste preživeli v IT industriji!

»Če delate le za denar, vam nikoli ne bo uspelo. Če pa radi opravljate svoje delo, bo sledil uspeh«. - Ray Kroc
Vir: Quora