None
Več kot 300 govorcev, 150 dogodkov in na tisoče obiskovalcev je v času med 22. in 26. oktobrom »zavzelo« New York in del dogajanja smo bili tudi mi! Letos kot znanja željni obiskovalci, prihodnje leto morda kaj več, kdo ve – navsezadnje nas je dežela priložnosti naučila, da kjer je volja, tam je pot!

Urška Novak in Domen Mikša, LANCom d.o.o.

Festival, ki letno združi na tisoče kreativno-inovativno usmerjenih ustvarjalcev

Fast Company Innovation Festival v New Yorku je že četrto leto zapored obljubljal veliko mero inspiracije, motivacije in navdušenja. Skozi keynote predavanja, delavnice in okrogle mize je festival dosegel, ali celo presegel, vsa pričakovanja. Bili smo del množice mednarodnih voditeljev v podjetništvu, dizajnu, marketingu in kreativi, s katerimi smo delili svoje vpoglede ter poslovne priložnosti. Sodelovali smo lahko v več kot 100 »Fast trackih«, ki so nas popeljali v zaodrje številnih studiev, agencij in pisarn najbolj odmevnih in hitro rastočih podjetij v New Yorku.

Foto: Fast Company

Inspiracijska predavanja znanih obrazov s skupno tematiko: »The Future Is Creative«

V svetu polnem informacij, storitev in izdelkov sta ustvarjalnost in inovativnost ključnega pomena. Odličen primer je Pharrell Williams, ki je spregovoril o novih kreativnih projektih z Illumination Entertainment:

»Take a leap of faith. You're going to be fine, but you have to jump.«

Modna kreatorka, Diane Von Furstenberg, je razkrila, kako premostiti podjetništvo in okrepiti moči s konkurenco ter poudarila, da se vse prične z odnosom, ki ga imamo sami s seboj.

»At the end, everything is about relationship you have with yourself. Once you have it, then any relationship is a plus and not a must.«

O tem, kako pomembna je osebna rast na razvijajoči se karierni poti, je spregovorila ustanoviteljica podjetja Spanx, Sara Blakely, ki pravi, da moramo stopiti izven svoje cone udobja, saj je moč spoznanj iz podjetništva prenesti tudi na vsa druga področja življenja.

»As soon as you can afford to, hire your weaknesses.«

Scooter Braun, ameriški podjetnik, investitor in manager številnih svetovno znanih glasbenikov, kot so Justin Bieber, Ariana Grande, Kanye West, pravi, da so podjetništvo ter poslovni odnosi tvegani. Vsak ima svoje vzpone in padce, vendar je pomembno, da ne odnehamo nad osebami, kadar le-te preživljajo težko obdobje.

“You don’t quit on people when they’re down. That’s when you actually find out if you’re there for somebody.”

Kako do kreativnega poslovanja v vašem podjetju?

Kreativnost in inovativnost gresta z roko v roki, zato prepustite načrtovanje, postavljanje in vzdrževanje celovitih sistemskih in informacijskih rešitev nam. Digitalizirajte vaše poslovne procese in nam prepustite skrb za vašo IT infrastrukturo. Digitalizacija dokumentov bo povečala njihovo uporabnost in omogočala bolj učinkovito upravljanje z dokumenti. Organizirano in enostavno poslovanje bo tako postalo vaš vir za navdih in nove poslovne ideje.


Že poznate LANCom Dokumentni Sistem za celovito elektronsko obvladovanje dokumentov?

Naši izkušeni svetovalci vam bodo pomagali pri pripravi individualiziranega strateškega plana.

Stopite v stik z nami!

Timi Hraš
timi.hras@lancom.si
+386 2 33 00 124