None
Hewlett Packard Enterprise (HPE) je v lanskem letu predstavil inteligentno Tier 0 platformo za shranjevanje podatkov. Diskovni sistem HPE Primera je bil s strani CRN Magazine (www.crn.com) razglašen za zmagovalca v skupini »Tech Innovators 2019 – Enterprise Storage«. HPE jamči 100-odstotno razpoložljivost podatkov, preprosto namestitev, avtomatizirano upravljanje in visoke zmogljivosti za poslovno-kritične aplikacije.

Do boljših poslovnih rezulaltov z diskovnim sistemom HPE Primera
HPE Primera na novo definira možnosti shranjevanja in uporabe poslovno-kritičnih podatkov. Gre za infrastrukturno rešitev podatkovega centra, s katero HPE dopolnjuje ponudbo sistemov Intelligent Data Platform, ki so podprti z umetno inteligenco in prispevajo k izboljšanju poslovnih rezultatov. Stranke so deležne hitrejšega izvajanja aplikacij, prednosti analitike v realnem času ter preprostega, avtomatiziranega in učinkovitega upravljanja.
Ker izkorišča najnaprednejšo AI platformo HPE InfoSight, med drugim nagrajeno s priznanjem »CRN's 2019 Product of the Year – Enterprise Software«, diskovni sistem HPE Primera:
  • prinaša prihranke (do 93 %) pri porabi časa za upravljanje in nadzor sistema,
  • predvideva in preprečuje nastanek težav,
  • pospešuje delovanje poslovno-kritičnih aplikacij.

Podjetja so osredotočena na vpeljavo novih aplikacij, da bi pospešila hitrost poslovanja, okretnost in inovacije. Vendar težko sledijo vsem IT novostim, saj so pogosto vezane na časovno potratno vsakodnevno upravljanje in podporo infrastrukture. Pri tem so IT oddelki mnogokrat prisiljeni žrtvovati okretnost javnega oblaka v zameno za zanesljivost. HPE Primera odpravlja kompromis in povečuje prožnost in zanesljivost IT infrastrukture za poganjanje aplikacij, ki so kritične za poslovnaje.

Vrhunska uporabniška izkušnja

Primera odpravlja zapletenost administracije sistemov za shranjevanje podatkov, ki je značilna predvsem za tradicionalne platforme višjega cenovnega razreda. Avtonomno HPE diskovno polje v 4 korakih zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo.

1. Enostavna namestitev in upravljanje. HPE Primera se lahko namesti v manj kot 20 minutah. Funkcija stiskanja podatkov (»Data Reduction«) je integrirana v platformo in vedno aktivna z možnostjo preprostega izklopa. HPE InfoSight omogoča proaktivno preprečavnje motenj pri delovanju sistema in težav v IT okolju.

2. Preprosta nadgradnja. HPE Primera poganja lahko razumljiv operacijski sistem, enostaven za uporabo. Slednji omogoča samostojno namestitev in nadgradnjo programske opreme, ki jo administratorji preprosto izvedejo sami, z nekaj kliki in v le nekaj minutah. Napredne dodatne rešitve, kot je HPE Cloud Bank Storage, omogočajo širitev zaščite podatkov v oblak (kot npr. AWS S3, Microsoft Azure ali Scality).

3. Aktivna arhitektura. Diskovni sistem HPE Primera s pravo aktivno arhitekturo prinaša izjemno nizke zakasnitve tudi pri visokih obremenitvah. Z aktivnim spremljanjem delovanja in avtomatiziranim prilagajanjem sistemskih zmogljivosti odpravlja zahtevno ročno prilagajanje in dosega visoko učinkovitost.

4. Preprosto lastništvo. HPE Primera ponuja edinstveno uporabniško in lastniško izkušnjo. S HPE Primera pridobite diskovno polje, ki posodobi programsko opremo brez motenj pri delovanju sistema, ne potrebuje posebnih licenc za vklop dodatnih zmogljivosti (»all-inclusive licencing«) ter jamstvo za zadovoljstvo pri stiskanju in razpoložljivosti podatkov (»100% Availability Guarantee«). 
 
Nova družina Primera diskovnih polj za najzahtevnejše kupce
Podjetje Hewlett Packard Enterprise je lani na dogodku za partnerje in kupce v Las Vegasu predstavilo naslednico priljubljene družine 3PAR StoreServ diskovnih polj za poslovno-kritična okolja. Nova generacija, ki nosi ime HPE Primera, prinaša precej sprememb pri sistemski arhitekturi, še pomembnejša pa je tesna integracija sistema InfoSight, ki avtonomno in z dobršno mero inteligence posega v samo delovanje sistema, poenostavlja upravljanje in omogoča proizvajalcu obljubo o 100-odstotni razpoložljivosti delovanja. Doslej so se 3PAR diskovna polja namreč kitila "le" s šestmestno razpoložljivostjo.

HPE Primera se je tako zavihtela na vrh ponudbe diskovnih polj pri HPE-ju in predstavlja glavno orožje v boju z ostro konkurenco. Manj zahtevni in cenovno občutljivejši kupci bodo še naprej posegali po HPE Nimble, HPE 3PAR, HPE MSA 2050 in 1050 diskovnih poljih, hiperkonvergenčne barve pa bo kot doslej zastopala platforma HPE SimpliVity. InfoSight, ki s principi umetne inteligence s pomočjo algoritmov strojnega učenja preprečuje težave v delovanju in precej poenostavlja sistemsko upravljanje, je del HPE-jevega portfelja rešitev vse od leta 2017, ko se je zgodil prevzem proizvajalca diskovnih sistemov Nimble, njegova uporaba pa se je kmalu zatem razširila še na skoraj vse ostale HPE diskovne in strežniške platforme. Bistvena razlika pri HPE Primeri je, da orodje integrirano v sam sistem, kar omogoča avtonomne odzive v realnem času (pomislite na samovozeča vozila), medtem, ko pri drugih rešitvah InfoSight "prebiva" v oblaku.

Čeprav je nova platforma že na voljo, to še ne pomeni, da je 3PAR zgodbe konec, Nasprotno, vodilni pri podjetju HPE zagotavljajo, da bodo 3PAR diskovna polja še nekaj časa v prodaji, zanje bodo še naprej na voljo vse posodobitve ter zagotovljena vsa podpora vsaj še nadaljnjih pet do sedem let. Ciljni trg so, kot pri Primeri, poslovno-kritična okolja, je pa 3PAR na voljo z nekaj funkcionalnostmi, ki jih na novi platformi zaenkrat še ni, recimo podpora FC replikaciji in pa VMware VVOL tehnologiji. Ali bosta ta dva faktorja poleg cene dovolj prepričljiva, da bo 3PAR še nekaj časa uspešen, bo pokazal čas. Dejstvo je, da bo na dolgi rok ostala v tem segmentu v ponudbi zgolj Primera, lastniki obstoječih 3PAR diskovnih polj pa bodo imeli možnost brezplačne "on-line" migracije na novo platformo.

Preizkusite brezplačno
V kolikor vas zanima več, nas lahko kontaktirate preko e-maila peter.djukic@lancom.si ali nas pokličite +386 2 33 00 100