None
Težko je ubesediti pomembnost ustreznega backupa, ki je v organizacijah nepogrešljivi del varnostnih rešitev. Zakaj? Ker je le ta danes pomembnejši kot kadarkoli prej. Poslovni dokumenti so temelj poslovanja, brez zaščite lahko ogrozijo obstoj organizacije. Poleg tradicionalnega tveganja, kot so napake programske opreme in izpadi opreme, se uporabniki sedaj soočamo še z vedno večjimi napadi kiberkriminalcev z izsiljevalskimi virusi in zlonamernimi kodami.

Zlato pravilo
Izognite se črnemu scenariju in si začrtajte ustrezno strategijo za varnostno kopiranje in arhiviranje podatkov z upoštevanjem zlatega pravila 3-2-1;
 
3 kopije podatkov > na 2 različnih medijih > 1 kopija na varni oddaljeni lokaciji
 
Tradicionalne rešitve pogosto izvajajo backup na standardne datotečne sisteme primarnih diskovnih sistemov ali trakove. Oba pristopa imata prirojene pomanjkljivosti in ne zadovoljujeta zlatega 3-2-1 pravila. Takšne rešitve pogosto ne zadovoljijo zahtev po rednem in učinkovitem varnostnem kopiranju in shranjevanju podatkov.

Pomanjkljivosti tradicionalnih pristopov 
 
 • Kopiranje na diskovni sistem
Backup na datotečnem sistemu primarnega diskovnega sistema se izvaja na isti tip medija in ne zadosti zlatemu 3-2-1 pravilu. Podatki so tako še vedno izpostavljeni izsiljevalskim napadom, saj lahko zlonamerna programerska koda šifrira varnostno kopijo na enak način kot primarne podatke. Backup na primarnem diskovnem sistemu pogosto porabi preveč prostora na dragih diskovnih sistemih, ki so le redko podvojeni, namenjeni splošni uporabi in brez oprimizacije za izdelavo in hranjenje varnostih kopij.
 
 • Kopiranje in arhiviranje na trak
Kljub temu, da kopije na traku zadostijo 3-2-1 pravilu, pa imajo nekaj praktičnih pomanjkljivosti. Ročna manipulacija s tračnimi nosilci je neprijetna, avtomatizacija pri večjem številu trakov pa zahteva nakup in vzdrževanje dražje mehanske strojne opreme. Ostanete brez deduplikacije podatkov, zanesljivost trakov pa se s časom zmanjšuje, zato je potrebno poskrbeti za sistematično in redno prenašanje podatkov na novejši trak. Fizičen prenos varnostne kopije na oddaljeno varnostno lokacijo pa prinaša dodatne stroške.Sodoben pristop učinkovitega backupa
Da je zanesljiv backup ključnega pomena, velikokrat ugotovimo šele, ko pride do neljubega scenarija, ki povzroči ogromne stroške in ogrozi obstoj podjetja. Podjetje Hewlett Packard Enterprise ponuja sodoben, varen in predvsem zanesljiv pristop k varovanju in arhiviranju podatkov.
 
 • HPE StoreOnce
Dedicirana naprava za varnostno kopiranje in arhiviranje podatkov na diskovno polje. HPE StoreOnce je neodvisna namenska naprava, ločena od primarnega diskovnega sistema. Drug medij v konceptu 3-2-1 zlatega pravila backupa.
 
 • Deduplikacija in kompresija podatkov
Izvaja se na HPE StoreOnce upoštevajoč vse varnostne kopije shranjene na sistemu. Integrirane tehnologije občutno zmanjšajo potrebe po diskovnih kapacitetah za varnostno kopiranje podatkov.
 
 • Optimizirana WAN replikacija
Med HPE StoreOnce napravami omogoča učinkovito vzpostavitev oddaljenih lokacij za varnostno kopiranje in hrambo podatkov, brez zahtev po visoko zmogljivih povezavah med lokacijami.
 
 •   HPE StoreOnce Catalyst
Protokol za zaščito podatkov, ki ga je razvil HPE in je optimiziran za zaščito podatkov na diskovju. Aplikacije za zaščito podatkov lahko uporabljajo protokol za shranjevanje, kopiranje in arhiviranje podatkov. HPE StoreOnce, z dodatnim mehanizmom za preverjanje prisotnosti ščiti podatke pred izsiljevalskimi napadi. Do podatkov ni mogoče dostopati neposredno s standardnimi protokoli za dostop do datotek.
 
 • Prilagodljiva rešitev pripravljena za oblak
HPE StoreOnce rešitev je na voljo kot namenska naprava ali kot virtualni strežnik. HPE Cloud Bank Storage omogoča enostavno kopiranje in arhiviranje dedupliciranih podatkov v izbran privatni ali javni oblak. Tesna integracija s HPE 3PAR, HPE Primera in HPE SimpliVity, Oracle, SAP HANA, Microsoft SQL sistemi in programskimi rešitvami Veeam, Commvault, Veritas, Micro Focus.

Kako izbrati pravi HPE StoreOnce
Prava izbira je odvisna od različnih dejavnikov;
 • Potenciala stiskanja podatkov,
 • Potenciala deduplikacije,
 • Hitrosti spreminjanja podatkov,
 • Časovnih zahtev za hrambo podatkov.

Kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo pomagali in svetovali glede prave backup rešitve za vaše podjetje. Več informacij na bostjan.natek@lancom.si.